Alina Voda - Art Gallery
 
   
  Prima pagina
  Expozitii
  Galerie
  Eco - Scotish Terrier - Pixeli
  Zoom pe cetate - Sighisoara
Poarta
  Referinte
  Contact
 
Alina Voda pe Facebook
Alina Voda pe Twitter
Alina Voda pe You Tube
 
   
Referinte
 
 
„Avem aici un fel de luare în posesie a lumii prin libertate. E si libertate exterioara e si libertate interioara este si o profunda si o enorma motivatie a sentimentului, o motivatie afectiva si de fapt asta da coerenta, da valoare si da autenticitate întregii expozitii si întregului ansamblu de lucrari pe care le prezinta Alina Voda.“

Pavel Susara - critic de arta

(la vernisaj "Eco Scotish Terrier Pixeli")
„Proiectul expozitional declara starea de joc si de poveste. Aceasta poveste se desfasoara imagine cu imagine si poarta cu sine importanta unui lucru considerat marunt.

Viata în lucrarile Alinei Voda, este suma lucrurilor mici. Cu fiecare imagine intelegem mai bine sensul cuvintelor „asteptare“,“atentie“, „observatie“, „joc“, „loialitate“ si in fine, „iubire“.

Reperul primar al acestor notiuni este, pentru Alina Voda, portretul unui Scottish Terrier. Aceasta este forma care se repeta, se înseriaza,pâna când incepe sa devina semn grafic, pâna ce se finalizeaza în ritmuri abstracte, pâna ce se realcatuieste într-un fragment figurativ sau ajunge materie pulverizata.“


Iuliana Florea Lucan - profesor Scoala de Arta Bucuresti - artist plastic
(pliant vernisaj "Eco Scotish Terrier Pixeli")
„Maestrul Ion Salisteanu spunea ca în pictura e important „amanuntul care construieste“. Ce a facut aici Alina Voda, aduce aminte de acest lucru.“

Florian Lucan - profesor Scoala de Arta Bucuresti-artist plastic
(la vernisaj "Eco Scotish Terrier Pixeli")
"Lucrarile de fata, ansambluri arhitecturale sau detalii-arcade gotice, ferestre medievale, intrari boltite, scara acoperita, acoperisuri care strapung cerul intr-un ritm dinamic, formeaza o imagine de ansamblu a Sighisoarei de care au uitat chiar si sighisorenii. In aceste lucrari prin utilizarea culorilor pure si complementare, prin juxtapunerea acestora in tente mici se creeaza o suprafata vibrata puternic, dar unitara, dand senzatia unui spatiu atemporal, a unei picturi cu "nestemate"."

(profesor Szolt Agoston - artist plastic, vernisaj Casa cu Cerb Sighisoara)
Sala "Brancusi" a Palatului Parlamentului gazduieste o inedita expozitie de pictura samnata de artista Alina Voda: "Zoom pa cetate - Sighisoara" . Vernisajul a avut loc recent in prezenta criticului de arta Pavel Susara, care ne-a spus: "Alina Voda e interesata de peisajul urban pe care il trateaza in maniera "pointilism" un pointilism personalizat, temperamental. Artista si-a identificat lumea, spatiul si interesul in ceea ce priveste forma. Din punct de vedere tehnic, nu are inhibitii, merge si pe componente grafice. Alina Voda e un pictor matur, care si-a insusit un spatiu coerent si bine definit".

(Jurnalul National / 2 noiembrie 2011)
 
"Expozitia "Poarta" a Alinei Voda, a treia cu o tema a pictoritei, denota inclinatia ei pentru un efort sustinut pana la epuizarea logica si artistica a subiectului. A pornit initial de la solarul motiv al stalpului de poarta maramuresan, si apoi a explorat tema portii, vazuta prin prisma simbolismului ei de trecere dintr-o zona in alta – ultima de obicei superioara. Din ce in ce mai atrasa de motiv, s-a lasat inspirata de diferite intalniri si asociatii. Astfel contactul cu peisajul din sudul Frantei o aduce cel mai aproape de sensibilitatea franceza fata de pictura, in timp ce în compozitiile intitulate „Poarta raiului“, „Poarta sacra“, „Poarta imparateasca“ interpreteaza motive ale traditiei bizantine. Nu exclude ludicul în „Poarta in casa“ – schema precisa a jocului de table – sau „Poarta jocului“, dar nici registrul grav, ca apelul la istorie, în „Poarta istoriei“ – transformand obiecte ale artei dacice in simboluri ale intrarii in istorie a celor de pe aceste meleaguri. Toate acestea si multe altele sunt redate intr-o paleta luminoasa, intr-un soi de pointilism, in care punctul ce se transforma intr-o picatura cu un mic relief de pretioasa culoare, are rolul grifei personale."

(Critic si istoric de arta dr. Mihaela Varga / 2012)
 
"Expozitia de pictura Poarta a artistei Alina Voda ne deschide nenumarate "porti" in spatiul Galeriei Elite Art.Printr-o ploaie vibranta de mici pete de culoare, putem trece dincolo de realitate, in universuri necunoscute"

(Sensotv.ro, Bogdana Contras, 2012)

sus

 
WEB Site realizat de... Iulian VULCAN www.bunicate.ro
Alina Voda ::: Galerie personala de arta ::: Grafica ::: Pictura ::: Colaj ::: www.bunicate.ro
WEB Site realizat de... Iulian VULCAN www.bunicate.ro